Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Blijf op de hoogte!

NIS2 - Europese richtlijnen voor Cyber Security

08-08-2022

Ieder Europees bedrijf, groot of klein, die tot de "vitale sector" behoort of zakendoet met een bedrijf in de "vitale sector" valt per 2023 onder de nieuwe Europese NIS2 Cyber Security richtlijn. Met de introductie van nieuwe Europese cyber security-richtlijnen wil de Europese Unie zorgen dat bedrijven IT security op orde hebben en het aantal cyber incidenten verminderd.

NIS2? Was er dan al een NIS1?

Jazeker maar dat deze minder bekend is is logisch want deze beperkt zich tot grote ondernemingen in vitale sectoren, zoals elektriciteitsbedrijven, drinkwatervoorzieningen en telecombedrijven. De nieuwe richtlijn gaat echter veel meer impact hebben op het MKB, het gaat voor meer sectoren gelden en is ook van toepassing op bedrijven die zaken doen met een organisatie die tot de "vitale sector" in de NIS2 richtlijn behoren. 

Het is zaak dat elk Nederlands bedrijf nagaat of NIS2 van toepassing is en de benodigde beveiligingsmaatregelen zijn getroffen. Het niet naleven kan namelijk een forse boete betekenen. 

Meer weten over NIS2? Onderstaande artikelen geven een heldere uitleg over de nieuwe NIS2 richtlijn. Weten wat dit concreet voor jou gaat betekenen?  Neem dan kan contact met ons op. 

https://www.digitrust.nl/project/nis2-komt-eraan-uuh-wat-is-dat/

https://www.emerce.nl/achtergrond/de-nieuwe-europese-cyber-security-richtlijn-is-niet-mals-mkb-bereid-je-voor

Ga terug